Η Λάρισα καλωσόρισε τον Αλέξανδρο Γεωργίου στο Αρχαίο Θέατρο – Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΤΡΕΧΕΙ 573 ΧΛΜ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΤΟΥ ΣΥΖΥΓΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ

Ένα συμβολικό καλωσόρισμα, μπροστά στο Αρχαίο Θέατρο της πόλης μας, έκαναν το απόγευμα της Κυριακής στο Αλέξανδρο Γεωργίου, λαρισαίοι υποστηρικτές της προσπάθειας του. Ο Αλέξανδρος τιμώντας την μνήμη της αγαπημένης του Κατερίνας τρέχει 573 χιλιόμετρα. Την Δευτέρα θα συνεχίσει το την διαδρομή εκκινώντας από τα Τέμπη και θα βρίσκεται ξανά λίγο μετά τις 9 στο Αρχαίο Θέατρο.

Οι υποστηρικτές του σε αυτή την προσπάθεια είναι: «ΝΕΣΥΘΕΡΜ», «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ», ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΦΛΟΓΑ» ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΛΑΡΙΣΑΣ, LOGOTYPE ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ & το αθλητικό site «SPORT OF RUNNING». Το «For Katerina» είναι ένα ξεχωριστό δρομικό γεγονός που θα πραγματοποιηθεί από το Σάββατο 27/6/2020 έως το Σάββατο 04/07/2020.
Έμπνευση γι’ αυτή την προσπάθεια αποτελεί η ζωή της αγαπημένης μας Κατερίνας Βελονίδου. Στις 22 Νοεμβρίου 2018 η Κατερίνα διαγνώσθηκε με μία σπάνια μορφή καρκίνου, το Σάρκωμα Ewing, που δυστυχώς βρισκόταν ήδη στο 4ο στάδιο. Σχεδόν 5 μήνες μετά τη διάγνωση η Κατερίνα έχασε τη μάχη με τον καρκίνο στις 14 Απριλίου 2019. Ο σύζυγός της, δρομέας υπεραποστάσεων, Αλέξανδρος Γεωργίου θα διανύσει 573 χιλιόμετρα, σε μία διαδρομή που αποτελεί, ουσιαστικά, την πορεία της ζωής της Κατερίνας από το πατρικό της σπίτι στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης έως το σπίτι της όπου έζησε με τον σύζυγό της και τον γιο τους στην Κερατέα Αττικής. Η διαδρομή που θα ακολουθήσει ο Αλέξανδρος θα είναι κατά κύριο λόγο εκείνη της Παλαιάς Εθνικής Οδού, καθώς και επαρχιακοί δρόμοι. Οι 8 τομείς – ημέρες – στους οποίους μοιράζεται η απόσταση είναι οι εξής:
Νεάπολη – Κορινός
Κορινός – Τέμπη
Τέμπη – Βελεστίνο
Βελεστίνο – Ράχες
Ράχες – Καμένα Βούρλα
Καμένα Βούρλα – Ακραίφνιο
Ακραίφνιο – Μαλακάσα
Μαλακάσα – Κερατέα

Σκοπός αυτού του εγχειρήματος είναι η θέληση και η ανάγκη του Αλέξανδρου να τιμήσει τη μνήμη της συζύγου του Κατερίνας και τη μνήμη εκείνων που «έφυγαν» πολεμώντας γενναία τον καρκίνο. Να δώσει κουράγιο και δύναμη σε όσους δίνουν τη δική τους μάχη μαζί με τους συγγενείς – συνοδούς τους και κυρίως, να ευαισθητοποιήσει άπαντες όσον αφορά την πρόληψη αυτής της ασθένειας.

 

 

2020-07-21T10:27:44+00:00
onpage